Блог

Как да облекчим киселините и рефлукса с природни средства?

Как да облекчим киселините и рефлукса с природни средства?

Киселините и стомашният рефлукс са често срещани проблеми, които засягат храносмилателната система и могат да предизвикат сериозен дискомфорт.

Усещането за парене в гърдите или гърлото, което е характерно за киселините, може да бъде неприятно и дори обезпокоително, особено когато се случва редовно. За щастие, съществуват редица природни средства, които могат да облекчат тези симптоми и да подобрят храносмилането.

Какво представляват киселините и рефлуксът?

Киселините се появяват, когато стомашната киселина преминава през хранопровода, причинявайки дразнене и възпаление. Това води до усещане за парене в гърдите и понякога в гърлото, особено след хранене или когато лежите. Стомашният рефлукс, от своя страна, се отнася до движението на стомашни течности обратно към хранопровода. Когато тези симптоми станат чести, състоянието може да се превърне в хроничен гастроезофагеален рефлукс (ГЕРБ), който изисква медицинско наблюдение.

Ето някои природни средства при киселини и рефлукс:

Лимоновата вода е само едно от многото природни средства, които могат да помогнат за облекчаване на симптомите на киселини и рефлукс. Ето няколко други полезни метода:

  1. Лимонова вода - Едно от популярните природни средства за облекчаване на киселини и рефлукс е лимоновата вода. Въпреки че лимонът по природа е кисел, когато се консумира в разреден вид, той всъщност има алкализиращ ефект върху тялото. Това се дължи на начина, по който организмът метаболизира лимонената киселина. Когато се смеси с вода, лимоновият сок може да неутрализира част от излишната стомашна киселина, което помага за намаляване на симптомите на киселини и рефлукс.
  2. Алое вера - Алое вера е известно със своите противовъзпалителни свойства и помага за успокояване на възпаления хранопровод. Прясно изцеден гел от алое вера може да се консумира преди хранене за намаляване на рефлукса.

  3. Джинджифил - Този корен е природен антиоксидант и има антибактериални свойства, които помагат за подобряване на храносмилането. Чай от джинджифил е особено ефективен за облекчаване на киселини и други стомашни проблеми.

  4. Кокосова вода - Тя съдържа калий и електролити, които подпомагат хидратацията и може да помогне за намаляване на киселините. Пиенето на кокосова вода успокоява стомаха и поддържа алкално ниво в организма.

Какво да избягвате, когато имате киселини?

Докато природните средства могат да предложат значително облекчение, важно е също така да се обърне внимание на хранителните навици и начина на живот. За да намалите появата на киселини и рефлукс, избягвайте следните неща:

  • Мазни храни - Те могат да предизвикат стомашен рефлукс, тъй като забавят храносмилането и стимулират производството на стомашни киселини.
  • Шоколад и кафе - Те отпускат долния хранопроводен сфинктер, което позволява на киселината да се върне към хранопровода.
  • Пикантни храни - Те могат да раздразнят лигавицата на стомаха и да увеличат симптомите на киселини.
  • Газирани напитки - Те могат да доведат до повишено налягане в стомаха и да влошат рефлукса.

 

Ако страдате от киселини, рефлукс или други стомашно-чревни проблеми, LR Алое Вера гел за пиене с мед е идеалното решение за вас.

С високо съдържание на 90% чист гел от листата на Алое Вера и 9% пчелен мед, този гел не само облекчава стомашните проблеми, но също така подпомага храносмилателната система и метаболизма. Благодарение на мощните си съставки и богатото съдържание на витамин C, гелът защитава организма и помага за обновяването на клетките, като същевременно подсилва имунната система.

Подходящ за хора с рефлукс, гастрит или колит, и осигурява над 200 полезни вещества, които подпомагат цялостното ви здраве. Ако търсите естествено средство, което ще ви помогне да се справите с киселините и ще ви снабди с необходимите хранителни вещества, Алое Вера гел с мед е вашият съюзник за по-добро храносмилане и цялостно здраве.

Поръчай тук!

 

0
Пробиотични храни: Тайните на здравата чревна флор...
Как да подсилим ефективно имунната си система през...

Свързани публикации

 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Събота, 28 Септември 2024
ВИСОКО КАЧЕСТВО

ВИСОКО КАЧЕСТВО

ПРАВО НА ВРЪЩАНЕ

ПРАВО НА ВРЪЩАНЕ

БЪРЗА ДОСТАВКА

БЪРЗА ДОСТАВКА

СИГУРНОСТ

СИГУРНОСТ

Още полезни страници

НЕНОРМАЛНИ ОТСТЪПКИ
ОНЛАЙН РЕГИСТРАЦИЯ КАТО СЪТРУДНИК
АБОНАМЕНТНИ ПРОГРАМИ ЗА ЗДРАВЕ LR AUTOSHIP
Тествай безплатно Козметиката на LR в офиса ни в Пловдив
КАКВО Е СЪСТОЯНИЕТО НА ЗДРАВЕТО ТИ
САМОРЕГИСТРИРАЙ СЕ КАТО СЪТРУДНИК
ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ НАС
Дегустирай безплатно Геловете за пиене Алое Вера от LR в офиса ни в Пловдив
ИСКАШ БИЗНЕС ПАРТНЬОРСТВО С LR
ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ НАШАТА FACEBOOK ОБЩНОСТ
Запази час за безплатна ANTI-AGE процедура с ZeitGard от LR в офиса ни в гр. Пловдив
АБОНИРАЙ СЕ ЗА БЮЛЕТИНА НИ И ВЗЕМИ ОТСТЪПКА
СНИМАЙ И СПЕЧЕЛИ
ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ НАШАТА VIBER ОБЩНОСТ
ПОСЛЕДВАЙ СТРАНИЦАТА НИ
СВЪРЖИ СЕ С НАС и открий адреса на офиса ни в гр. Пловдив
Грабни 5% ОТСТЪПКА, като напишеш имейла си тук!

LR Брандове

ALOE VIA
LR Lifetakt
LR ZeitGard
LR Microsilver
LR Soul of nature
LR Starbox

Абониране

Грабни 5% ОТСТЪПКА, като напишеш имейла си тук! Очакват те още куп изненади!

Свържете се с нас

Мацаника ЕООД

гр. Пловдив

Магазин на независим партньор на LR Health & Beauty Systems

aloeverabg.net@gmail.com

0876203111

Phone call viber contact whatsapp contact messenger logo 100x100 send email
X

Right Click

No right click