Ползи от Гъбата Reishi Ganoderma Licidum

Гъбата Reishi Ganoderma Licidum

Ползи и свойства на Гъбата Reishi Ganoderma Licidum

Това наименование е познато от повече от 2000 години, докато китайското наименование lingzhi датира от 25-200 пр.Хр.

През 1881 г. Питър Адолф Карстен дава името на рода Ganoderma. Според ботаници наименованието lingzhi има гръцки и латински корен. Общото наименование Ganoderma с гръцки произход е съставено от думите "ganos", което означава светъл, сияещ, и "derma", което означава кожа, т.е. сияйна кожа, докато научното наименование lucidum е на латински. В китайския език "ling" означава дух, а "zhi" е традиционно растение, което се свързва с дълголетие.

В традиционната азиатска медицина семената на G.Lucidum се наричат ling zhi на китайски и Reishi на японски. Тези семена са се използвали за лечението на множество болести. Reishi е дървесна гъба и се среща в шест различни цвята: червен, син, бял, черен, жълт и лилав. В природата расте в планини с гъста гориста растителност с висока влажност и малко светлина като същевременно с растежа си гъбата унищожава другите култури.

Този вид гъба се среща изключително рядко в природата, поради което се извършва изкуствено отглеждане за добиване на семената.

Съдържа вещества като тритерпентини, полизахариди, протеини, аминокиселини, нуклеозиди, алкалоиди, стероиди, лактони, мастни киселини и ензими. Най-важните от тях са тритерпентините, полизахаридите и протеогликаните.

reishi -Благотворни свойства

В традиционната китайска медицина Reishi се препоръчва за лечението на различни болести. От 20-ти век насам гъбата е известна и в Западния свят. През последните години се провеждат изследвания, които да разкрият и сертифицират полезните свойства на Рейши. Полизахаридите (В-гликани), които се съдържат в гъбата, са най-активните елементи с антинеопластични и регулиращи свойства за имунната система.

В Reishi са открити над 150 вида тритерпентини, които оказват разнообразни положителни влияния върху човешкия организъм.

Гъбата Reishi благодарение на веществата, които съдържа (тритерпентините, полизахаридите и протеогликаните), има следните свойства:

1. Подпомага контролирането на нивата на холестерол и глюкоза в кръвта.
2. Съюзник на организма в противодействието срещу хипертонията.
3. Подобрява работата на черния дроб.
4. Възпрепятства натрупването на тромбоцити.
5. Представлява антихистамин.
6. Потиска образуването на тумори чрез имуномодулация или потискане на ангиогенезата.
7. Защитава клетките чрез неутрализиране на свободните радикали
8. Има благоприятно въздействие при безсъние.

Гъбата Reishi като адаптоген

Адаптогенът има свойството да помага на организма да се адаптира към различни случайно възникващи промени. Терминът се отнася до компонентите, които осигуряват на организма точно това, от което се нуждае, без да причинява нежелани странични ефекти.

Гъбата Reishi и витамин С

Reishi се препоръчва да се приема заедно с витамин С, който подсилва защитните функции на организма благодарение на антиоксидантното си действие. Една капсула Reishi Plus осигурява 75% от дневната доза витамин C.

Витамн C (или аскорбинова киселина) е водорастворим витамин. Играе роля за правилното функциониране на човешкия организъм и е необходим за различните метаболитни функции като синтезиране на колаген, освобождаване на различни хормони на надбъбречните жлези, а също така и за синтеза на костите, зъбите, венците и кръвта.

Приемането на витамин С, който има антиоксидантно действие, може да помогне на организма при неутрализирането на вредното действие на свободните радикали.

Дневната нужда на човека от витамин C достига до 80 мг. Основните източници са пресните зеленчуци и най-вече цитрусовите плодове. Липсата на този витамин причинява заболяването скорбут, за което са характерни увреждания на зъбите, нарушения в съсирването на кръвта и анемия.

Новият Reishi Plus на LR с екстракт от гъбата Reishi предлага уникалните благотворни свойства на тази рядка гъба само в една капсула! Подсилен с витамин С, Reishi Plus е хранителна добавка, необходима на организма всеки ден.

Не съдържа генетично модифицирани съставки, нито лактоза и е продукт от растителен произход.

* Хранителните добавки не заместват разнообразното и балансирано хранене, което е от особено значение за здравословен начин на живот.

 

Кликни и поръчай онлайн Рейши!

reishi-produkt

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Какво е здравословното състояние на организма ти?

Искаш Бизнес Партньорство с LR?


Хей, дай един Лайк ето тук!


 


Абонирай се за бюлетина и грабни отстъпка!

 
 
 
 
Грабни 5% ОТСТЪПКА, като напишеш имейла си тук! Очакват те още куп изненади!

promo icon 2019

Присъедини ли се към нашата VIBER общност?

viber community

user icon my profile

Присъедини ли се към нашата FaceBook група?

Ако все още не си се присъединил към нашата фейсбук общност, направи го сега, за да следиш промоциите и за да не пропуснеш нито една важна информация!

Кликни тук и го направи още сега!

LR Facebook група

 

shopping cart icon 2019


Случайни предложенияLR Брандове


logo aloe vialogo colourslogo deluxelogo lifetaktlogo microsilverlogo zeitgardlogo parfums

Абониране

Грабни 5% ОТСТЪПКА, като напишеш имейла си тук! Очакват те още куп изненади!

Свържете се с нас

Мацаника ЕООД

гр. Пловдив

Ангел Мацанов - независим сътрудник към немската компания LR Health & Beauty Systems

aloeverabg.net@gmail.com

0898203031

Phone call viber contact whatsapp contact messenger logo 100x100 send email
 
 
 
 
X

Right Click

No right click