Блог

Куркума - Суперхраната с Невероятни Ползи за Здравето. Вижте как помага!

Куркума - Суперхраната с Невероятни Ползи за Здравето. Вижте как помага!

Куркумата е сред магическите дарове на природата, които крият в себе си неподозирана сила.

Тя съдържа повече от 100 изумителни химични съединения, които допринасят за способността й да лекува състояния от стомашни болки до респираторни заболявания. Тези химични съединения правят куркумата уникална. Богата е на витамини, минерали и електролити, сред които витамините А, C, E, K, също така пиродоксин, калций, мед, желязо, калий, магнезий, цинк и др. Най-важната съставка на куркумата е куркумин, който е полифенол. Полифенолите са органични химикали, за които е доказано, че имат противовъзпалителни свойства. Куркуминът доказано спомага за благоприятното протичане на противовъзпалителните процеси, като така подсилва имунната ни система и ни прави по-защитени.

 

Какви са предимствата на куркумата?

Коренът от куркума притежава натурални масла , аминокиселини, витамини, минерали, мастни киселини и фитохимикали, които съчетават лечебни свойства за почти всяка област на тялото.

Фитохимикалите са естествени растителни съединения, които стимулират здравословното функциониране на клетките, тъканите, органите и системите. Тези съединения включват антиоксиданти, противовъзпалителни средства, аналгетици и голямо разнообразие от защитни, превантивни и здравословни стимулиращи производни, които подпомагат естествените функции на организма.

Мощните феноли, съдържащи се в месото на корена на куркумата, са разновидности на куркуминоиди: куркумин, дезметоксикуркумин и бисдесмотоксикуркумин, които не само помагат за борба с микробите, бактериите и вирусите, но също така спомагат за подпомагане на храносмилателните процеси, поддържат имунитета, подобряват енергията, регулират кръвната захар и увеличават умствените процеси.

Именно на тези съединения се дължат многобройните ползи за здравето от куркумата. 

 

Вижте 7 доказани ползи за здравето от куркумата!

 

  1. Има естествени противовъзпалителни свойства. 
    Възпалението е често срещана причина за болка и дискомфорт и може дори да допринесе за развитието на сериозни заболявания. Химичните съединения в куркумата, като куркумин, се комбинират с витамини и минерали, които поддържат естествените процеси на организма в борбата с възпалението, което е едно от най-големите ползи за здравето на куркумата. Мощни и способни да предоставят помощ, сравнима с/или надвишаваща тази на синтетичните алтернативи. Може да се приложи и за мускулна болка, навяхвания, възпаление на ставите и дори общи болки.

  2. Балансира хормоналните нива
    Хормоните участват във всеки възможен процес, който се осъществява в мозъка и тялото. Тези хормони, които се движат през тялото с лекота, са необходими за поддържане на всички видове жизнени функции. Храносмилането, свиването на мускулите, функционирането на нервната система, съня и настроението могат да се дължат на специфично взаимодействие на хормоните и затова хормоналният баланс е толкова важен за качеството на здравето и благосъстоянието. Куркумата е в състояние да достави достатъчно количество хранителна поддръжка на хормоналните производствени процеси в организма. Тя регулира и поддържа здравето на всички участващи органи в производството на хормони.

  3. Подпомага храносмилането.
    Храносмилателната ни система се състои от множество части, които работят заедно, за да преместват и обработват храната, която ядем. Храносмилането е сложен процес - от слюнката в устата (където започва разтварянето на храната), до мускулните движения на хранопровода (които изтласкват храната в червата), до освобождаването на жлъчката от жлъчния мехур (което разгражда храната). Тъй като в храносмилането участват много органи и функции, процесът може лесно да бъде нарушен, особено ако не получаваме достатъчно витамини и минерали, които са необходими за подпомагане на тези органи и техните функции. Куркумата е богата на фибри, витамини, минерали, антиоксиданти и противовъзпалителни съединения. Всички предимства на куркумата се съчетават, за да създадат перфектни условия на храносмилателната система, които насърчават оптималното храносмилане всеки ден!

  4. Увеличава имунитета
    Куркумата е доказано една от най-добрите храни за тази цел. Осигурява на организма антиоксиданти, противовъзпалителни свойства и антивирусни, антибактериални и антимикробни съединения (включително куркумин). Според изследване на специалисти от института Линус Паулинг към Орегонския университет, приемът на куркуминов екстракт води до освобождаване на специфичен антимикробен пептид, известен като кателицидин или CAMP - това е протеинът, който помага на имунната система да се пребори с различни бактерии, вируси и гъбички, дори такива, с които не се е срещал до момента. 

  5. Намалява риска от рак
    Едно от нещата, които тази невероятна подправка прави във вашето тяло, е да предотврати хронично възпаление и увреждане на ДНК. Ако това не е достатъчно, тя също така намалява потенциалните проблеми в клетките ви. Проучвания показват, че куркуминът блокира развитието на рака. Според новите открития подправката има уникална способност да предотвратява инвазията и разпространението на раковите клетки. В допълнение, тя също така активира протеините за естествено блокиране на болестта и предотвратява образуването на тумори.

  6. Подпомага отслабването и забързва метаболизма
    Черният дроб е важна част в тялото, свързана с изгарянето на мазнините, ето защо неговата работа е от решаващо значение за отслабването. Ако черният дроб не работи добре, процесът на детоксикация на организма се понижава, а човек наддава килограми. Куркумата от своя страна играя важна роля в детоксикацията на черния дроб, като по този начин му дава възможност да изпълнява задачата си да изгаря мазнини. Освен това веществото куркумин, съдържащо се в куркумата, увеличава термогенезата, необходима за премахването на мазнините. Курумата подпомага отслабването и като подобрява храносмилането и забързва метаболизма - два много важни фактора за поддържането на тегло в нормите.

  7. Помага при артрит.
    Много хора страдат от това мъчително състояние, търсейки облекчение във физическите терапии, лекарствата и промените в начина на живот. Докато много неща могат да бъдат направени, за да се сведе до минимум болката от артрит, като например приемане на кортизонови препарати, след ежедневни рецептурни режими и приемане на обезболяващи, основната причина за възпалението рядко е засегната. Куркумата е в състояние да осигури облекчение от артритната болка, докато лекува основната причина - възпаление. Помагайки за облекчаване на възпаленията в ставите, фитохимикалите на куркумата работят и за почистване на кръвта от примеси, като в същото време насърчават правилното функциониране на черния дроб, за да гарантират, че токсините, които могат да допринесат за възпаления, са сведени до минимум в цялото тяло или вече не са налице.

 

Тялото ни е изградено от милиарди клетки, които изпълняват жизненоважни функции.

Много фактори на съвременния начин на живот като стреса, нездравословното хранене, липсата на движение и въздействията на околната среда натоварват клетките.

Защитете клетките си, за да се чувствате по-здрави, жизнени и енергични! Открийте есенцията за здравето на клетките!

 

LR Lifetakt Cell Essence Regeneration подпомага естествените процеси на регенерация и делене на клетките

 

Cell Essence Regeneration съдържа съставки с научно доказано действие и внимателно подбрани суперхрани:

  • Куркума - Тя отдавна е важна част от азиатската кухня и аюрведичната традизия - и то не без основание. съдържащото се в куркумата вещество куркумин, на което се дължи и характерният жълт цвят на грудката, притежава редица положителни свойства. Освен куркумин, куркумата съдържа също и ценни етерични масла, както и витамини и минерали. 

  • Витамини - фолиева киселина и витамин D 

  • Минерали - калций, желязо, мед, хром, магнезий, цинк, селен 

 

Защитете клетките си, за да се чувствате по-здрави, жизнени и енергични! Открийте есенцията за здравето на клетките!

Кликни тук и поръчай!

kurkuma superhranata s neveroiatni polzi za zdravetojpg

 

БЪРЗА ПОРЪЧКА

Само за клиенти, които все още нямат регистрация като сътрудници на LR!

ще получите копие от тази заявка на своя имейл
След като натиснете върху бутона "ПОРЪЧАЙ СЕГА", ние ОБЕЗАТЕЛНО ще се свържем с вас за потвърждение. Данните ви ще бъдат използвани САМО и ЕДИНСТВЕНО за регистрацията ви като сътрудник на LR, което в никакъв случай не ви обвързва с каквито и да било задължения. Никой няма да изисква от вас да търсите клиенти, да препоръчвате, да продавате и каквото и да било, свързано с бизнес дейността на LR. Всичко това съществува като опция, но не е задължително!

1
LR Презентация Бизнес и Продукти - Ангел Мацанов, ...
5 трика за Отслабване без Диета!

Свързани публикации

 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Четвъртък, 28 Март 2024
ВИСОКО КАЧЕСТВО

ВИСОКО КАЧЕСТВО

ПРАВО НА ВРЪЩАНЕ

ПРАВО НА ВРЪЩАНЕ

БЪРЗА ДОСТАВКА

БЪРЗА ДОСТАВКА

СИГУРНОСТ

СИГУРНОСТ

Още полезни страници

НЕНОРМАЛНИ ОТСТЪПКИ
ОНЛАЙН РЕГИСТРАЦИЯ КАТО СЪТРУДНИК
АБОНАМЕНТНИ ПРОГРАМИ ЗА ЗДРАВЕ LR AUTOSHIP
Тествай безплатно Козметиката на LR в офиса ни в Пловдив
КАКВО Е СЪСТОЯНИЕТО НА ЗДРАВЕТО ТИ
САМОРЕГИСТРИРАЙ СЕ КАТО СЪТРУДНИК
ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ НАС
Дегустирай безплатно Геловете за пиене Алое Вера от LR в офиса ни в Пловдив
ИСКАШ БИЗНЕС ПАРТНЬОРСТВО С LR
ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ НАШАТА FACEBOOK ОБЩНОСТ
Запази час за безплатна ANTI-AGE процедура с ZeitGard от LR в офиса ни в гр. Пловдив
АБОНИРАЙ СЕ ЗА БЮЛЕТИНА НИ И ВЗЕМИ ОТСТЪПКА
СНИМАЙ И СПЕЧЕЛИ
ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ НАШАТА VIBER ОБЩНОСТ
ПОСЛЕДВАЙ СТРАНИЦАТА НИ
СВЪРЖИ СЕ С НАС и открий адреса на офиса ни в гр. Пловдив
Грабни 5% ОТСТЪПКА, като напишеш имейла си тук!

LR Брандове

ALOE VIA
LR Lifetakt
LR ZeitGard
LR Microsilver
LR Soul of nature
LR Starbox

Абониране

Грабни 5% ОТСТЪПКА, като напишеш имейла си тук! Очакват те още куп изненади!

Свържете се с нас

Мацаника ЕООД

гр. Пловдив

Магазин на независим партньор на LR Health & Beauty Systems

aloeverabg.net@gmail.com

0876203111

Phone call viber contact whatsapp contact messenger logo 100x100 send email
We use cookies

Ние използваме бисквитки на нашия уебсайт. Някои от тях са от съществено значение за функционирането на сайта, докато други ни помагат да подобрим този сайт и потребителското изживяване (бисквитки за проследяване). Можете сами да решите дали искате да разрешите бисквитки или не. Моля, имайте предвид, че ако ги отхвърлите, може да не успеете да използвате всички функции на сайта.

X

Right Click

No right click