Блог

Как да извлечем максимума от хранителните добавки?

Как да извлечем максимума от хранителните добавки?

Правилната употреба на хранителни добавки е съществен фактор за поддържане и подобряване на здравето.

В тази връзка, ето няколко съвета за това как да извлечете максимума от добавките като рибено масло, витамини и минерали, които често са пренебрегвани в ежедневието.

Рибено масло: Кога и как да го приемаме?

Рибеното масло, богато на омега-3 мастни киселини, играе ключова роля за здравето на сърцето и мозъка. Тези мастни киселини са жизненоважни за предотвратяване на възпаления и поддържане на когнитивните функции. Приемът на рибено масло е най-полезен по време на хранене или веднага след това. Така се избягват потенциални стомашни дискомфорти и се улеснява усвояването на ценните мазнини.

Оптимално време за прием на някои витамини:

  • Желязо: За да се абсорбира напълно, желязото трябва да се приема на празен стомах, сутрин е идеално. Комбинирайте го с витамин C за още по-добри резултати, но избягвайте кафе и чай, които могат да намалят абсорбцията му.
  • Витамини от група B и витамин C: Тези витамини са важни за производството на енергия и поддържането на имунната система. Те са най-ефективни, когато се приемат сутрин.
  • Витамин A поддържа здравето на кожата и спомага за подобрено зрение, особено в условия на слаба светлина. Приемът му вечер е предпочитан, тъй като се усвоява по-добре с мазнини съдейства за възстановяването на клетките през нощта.
  • Витамин D улеснява усвояването на калций и поддържа здравето на костите. Приемането му сутрин или по време на обяд с храна, която съдържа мазнини, може да повиши неговото усвояване и ефективност.
  • Фолиевата киселина (Витамин B9) е особено важна за бременни жени. Приемът ѝ сутрин помага за максимално усвояване и използване през целия ден, особено ако се комбинира с витамин C, който подпомага абсорбцията ѝ.
  • Витамин E действа като мощен антиоксидант, защитаващ клетките от увреждане от свободни радикали. Приемът му вечер е предпочитан, тъй като в комбинация с други мастноразтворими витамини, приети с вечеря, подпомага възстановителните процеси на организма през нощта.
  • Магнезий: Идеален за прием вечер, магнезиет помага за релаксация на мускулите и подобряване на съня.
  • Калцият е от съществено значение за здравето на костите и зъбите. Приемът му вечер помага за поддържане на стабилни нива на калций през нощта, когато тялото извършва възстановителни процеси.
  • Цинкът е важен за имунната система и заздравяването на рани. Приемът му с храна може да намали риска от стомашни раздразнения, които могат да възникнат ако се приема на празен стомах.

 

Класификация и усвояване на витамините:

  • Мастноразтворими витамини: Витамини като A, D, E и K се нуждаят от мазнини за абсорбция и се съхраняват в тялото, което повишава риска от токсичност при прекомерен прием.
  • Водоразтворими витамини: Витамини като B и C не се съхраняват в тялото и излишъкът се изхвърля, което ги прави безопасни за ежедневен прием в препоръчителни дози.

 

LR Vita Active предлага удобен начин за подобряване на вашето здраве и това на вашето семейство чрез ежедневен прием на течни витамини. Със своята уникална формула, базирана изцяло на натурални плодове и зеленчуци, Vita Active осигурява необходимите дневни дози от десет ключови витамина, които поддържат различни аспекти на физиологичното благополучие.

Витамините Вита Актив са подходящи за хора с активен и динамичен начин на живот, за тези, които не успяват редовно да включват плодове и зеленчуци в своето меню, както и за деца, които отказват да ядат здравословно. Vita Active се превръща в незаменим помощник за поддържане на здрава имунна система, стимулиране на клетъчното делене и подкрепа на сърдечната функция благодарение на витамини като D, B6, B12 и B1.

Без наличието на синтетични оцветители и консерванти, Vita Active е безопасен и здравословен избор за всеки, който иска да подобри своето здраве по естествен път. Освен това, удобната форма на прием (като допълнение към йогурт или сладкиши) го прави лесен за включване в ежедневието и приятен за консумация от деца и възрастни.

 

Поръчай тук!

 

0
Витамин B12 - Ползи и проблеми, свързани с дефицит...
Ето какво трябва да знаем за HDL и LDL холестерол

Свързани публикации

 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Четвъртък, 19 Септември 2024
ВИСОКО КАЧЕСТВО

ВИСОКО КАЧЕСТВО

ПРАВО НА ВРЪЩАНЕ

ПРАВО НА ВРЪЩАНЕ

БЪРЗА ДОСТАВКА

БЪРЗА ДОСТАВКА

СИГУРНОСТ

СИГУРНОСТ

Още полезни страници

НЕНОРМАЛНИ ОТСТЪПКИ
ОНЛАЙН РЕГИСТРАЦИЯ КАТО СЪТРУДНИК
АБОНАМЕНТНИ ПРОГРАМИ ЗА ЗДРАВЕ LR AUTOSHIP
Тествай безплатно Козметиката на LR в офиса ни в Пловдив
КАКВО Е СЪСТОЯНИЕТО НА ЗДРАВЕТО ТИ
САМОРЕГИСТРИРАЙ СЕ КАТО СЪТРУДНИК
ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ НАС
Дегустирай безплатно Геловете за пиене Алое Вера от LR в офиса ни в Пловдив
ИСКАШ БИЗНЕС ПАРТНЬОРСТВО С LR
ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ НАШАТА FACEBOOK ОБЩНОСТ
Запази час за безплатна ANTI-AGE процедура с ZeitGard от LR в офиса ни в гр. Пловдив
АБОНИРАЙ СЕ ЗА БЮЛЕТИНА НИ И ВЗЕМИ ОТСТЪПКА
СНИМАЙ И СПЕЧЕЛИ
ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ НАШАТА VIBER ОБЩНОСТ
ПОСЛЕДВАЙ СТРАНИЦАТА НИ
СВЪРЖИ СЕ С НАС и открий адреса на офиса ни в гр. Пловдив
Грабни 5% ОТСТЪПКА, като напишеш имейла си тук!

LR Брандове

ALOE VIA
LR Lifetakt
LR ZeitGard
LR Microsilver
LR Soul of nature
LR Starbox

Абониране

Грабни 5% ОТСТЪПКА, като напишеш имейла си тук! Очакват те още куп изненади!

Свържете се с нас

Мацаника ЕООД

гр. Пловдив

Магазин на независим партньор на LR Health & Beauty Systems

aloeverabg.net@gmail.com

0876203111

Phone call viber contact whatsapp contact messenger logo 100x100 send email
X

Right Click

No right click