Блог

Заболявания на костите и ставите (или) Как да съживите тялото си?

Заболявания на костите и ставите

Много хора страдат от заболявания на костите и ставите, особено в наши дни, когато продължителността на живота се е увеличила. Заболявания като остеоартрита и ревматоидния артрит са най-често срещаните.

А вие какво правите, за да се предпазите, но и за да облекчите заболяванията на костите?

Артритът е съвкупност от заболявания, за които са характерни болка, възпаления и трудности в движенията, проблеми, които обикновено се срещат в хрущяла и ставите. Факторите, които могат да повлияят на появата им са повишеното телесно тегло, средата на живот, случайни травми, психологически фактори или дори качеството на храната.

Остеоартритът например е заболяване, което засяга функционирането на ставите и причинява болка и възпаление, симптоми, които могат да засегнат качеството на живот на всеки един човек. Това заболяване се развива постепенно, засягайки най-вече ставите на ръцете, коляното и гръбначния стълб. Характеризира се с липса на течността, която се намира в ставите, в следствие на което организмът произвежда повече и така се получава оток.

Друго заболяване, появило се от доста години е ревматоидният артрит. Това заболяване се свързва с дисфункция на периферните стави, системно възпаление и производството на автоантитела (т.е. тялото атакува собствените си органи). Причините за появата могат да бъдет генетични фактори, но и околната среда, както и тютюнопушенето. Появява се главно при жени и възрастни хора.

От описанията по-горе се забелязва, че общото при тези заболявания е влошаването качеството на живот, тъй като причиняват проблеми, затрудняващи ежедневието. Поради това справянето и намаляването на симптомите е от ключово значение.

FREEDOM PLUS - Съживете тялото си с тези капсули!

Хранителната добавка Freedom Plus е създадена с цел да подкрепи правилното функциониране на ставите, хрущялите и костите. Хранителните вещества, които съдържа, дават на тялото всички необходими елементи за смазване на ставите и възстановяване на хрущялната тъкан, в резултат на което Freedom Plus допринася за облекчаването на симптомите, които съпътстват нараняването на ставите.

Freedom Plus съдържа сулфат глюкозамин-хидроитин, манган, витамин D, витамин Е, а препоръчителната доза е 2х1 капсула на ден.

Глюкозаминът и хондроинитът са естествени съставки на човешките хрущяли, а също така се срещат в хрущялите на акулата, на черупчестите и в ушите или зурлата на прасето.

Глюкозаминът е водоразтворим монозахарид, свързан с аминокиселина, докато хондроитинът е полимерен дизахарид на глюкозаминогликана. Тези добавки действат чрез потискане или намаляване на проявата на възпалителни фактори, които участват в неправилното функциониране на ставния хрущял и когато се прилагат заедно, си взаимодействат, преобразувайки неголия метаболизъм. През последните години са направени много изследвания, за да се оцени ефективността на тези добавки при заболявания като остеоартрит (ОА). Резултатите показват положително влияние на тези съставки при протичането на заболяването, но някои слабости в различни изследвания пречат на окончателната препоръка за използване на тези добавки при споменатите заболявания.

Глюкозамин

Глюкозаминът или 2 амини-2 диокси-D-гликоза е монозахарид, свързан с аминокиселина. Синтезира се от глюкозата в почти всяка тъкан на човешкото тяло и се среща предимно в съединителната тъкан и хрущялите. Глюкозаминът може да бъде извлечен от хитин, който се намира най-вече във външната обвивка на ракообразните (както раци, кралски скариди и омари), както и в клетъчните мембрани на гъбите. Това е важен фактор за синтеза на гликопротеин и глюкозаминогликан (GAG). Разбира се най-важните съставки в хрущяла са хондроитин сулфат и кератанин, които участват в образуването на колаген. Освен колагеновите влакна са също толкова важни елементи на външноклетъчното пространство на ставния хрущял и ставната течност. Поради важната роля на гликозамина за синтеза в хрущяла и ставната течност, употребата му под формата на сулфат или хидрохлорид е бил тестван в много клинични изследвания за ОА, както за наблюдения така и постанализи.

Хондроитин

Хондроитин сулфат (ХС) е един от естествените глюкозаминогликани (GAG), състоящ се от редуващи се захари D-глюкуронова киселина (GlcA) и N-ацетил-D-галактозамин (CalNAc), който е важен компонент на извънклетъчната матрица. Способността на ХС да забавя остеоартрита (ОА) е доказана в множество клинични проучвания. Тези резултати се потвърждават в скорошно дългогодишно проучване, чиито автори са потвърдили резултатите от предишното изследване. Този положителен ефект на ХС пр ОА личи и при мета-анализи, които показват благоприятното влияние на ХС в сравнение с плацебо лекарствата. Авторите записали 39 клинични проучвания или мета-анализи, в които ХС се използва за лечение на ОА. Повечето от тези проучвания стигат до заключението, че ХС има значителен положителен ефект при пациенти с ОА.

Що се отнася до останалите компоненти на хранителната добавка:

Манганът

е важен микроелемент за човешкото тяло, тъй като участва в много реакции - процеси, протичащи в него. Това означава, че той участва в метаболизма на аминокиселините, белтъците, въглехидратите и липидите. Недостатъчният прием на манган води до появата на проблеми, свързани с усвояването на глюкозата, забавяне на растежа, скелетни проблеми и намаляване на репродуктивната възраст.

Манганът е също структурен компонент на полизахарите, които участват във формирането на костите.

Витамин D

играе важна роля в здравето на костите, тъй като помага за поддържане нивата на калций в организма. Приемът на витамин D се свързва с доброто здраве на костите при пациенти в напреднала възраст. В допълнение, комбинация с калций намалява загубата на костно вещество при пациенти в напреднала възраст.

Витамин Е

е известен със силното си антиоксидантно действие, което означава, че спомага за намаляване на свободните радикали и по този начин се избягват последствията, които имат върху човешкия организъм.

Борбата със свободните радикали се свързва с правилното функциониране на остеокластите и остеобластите, клетките на костите.

В заключение, витамин Е се свързва с увеличаване на костната маса и намаляване на риска от поява на фрактури.

ГЕЛ ЗА ПИЕНЕ АЛОЕ ВЕРА ACTIVE FREEDOM

Естествена подкрепа за вашия организъм.

Сокът от алое заема важно място в ежедневния хранителен режим на много хора. Изобилието от витамини и минерали, което предлага, е причината милиони хора по целия свят да го избират за доброто функциониране на имунната и храносмилателната си система.

Каква може да е връзката на сока от алое с доброто здраве на костите? Гелът за пиене Алое Вера Active FREEDOM допълва благотворното действие на Freedom Plus капсулите. Ако комбинирате гела Алое Вера, който съдържа 88% алое, с вещества, които доказано подпомагат за правилното функциониране на ставите, действието на тези вещества се подсилва. Това прави гела от алое един уникален продукт, под формата на напитка, идеалният начин за предпазване на ставите от износване.

Гелът за пиене Алое Вера Active Freedom съдържа също хондроитин, глюкозамин, колагенов хидролизат и витамини Е и С. Благоприятното действие на хондроитина и глюкозамина се допълва от колагенов хидролизат. Колагенът е влакнест протиен, който се намира в сухожилията, кожата и костите. Представлява важна съставка на съединителната тъкан и хрущялите. Благодарение на тази му структурна роля, в проведени изследвания се оценява положителното действие, което оказва при заболявания, свързани с хрущялите.

Разбира се, конкретният начин на действие все още не е уточнен, въпреки че в изследване на продукт, съдържащ колагенов хидролизат, показва намаляване на дегенератилните промени и подпомагане функцията на хрущяла. Проучванията показват, че хранене, обогатено с този протеин, действа благоприятно на костите. Колагеновият хидролизат придава на продукта на LR Health & Beauty Systems много повече възможности.

Комбинираната употреба на Freedom Plus и гела за пиене Алое Вера Active Freedom е активна програма за грижа и предотвратяване на симптомите на различните видове артрити. Препоръчва се за хора с висока физическа активност и спортисти, които натоварват ставите си, както и хора в напреднала възраст. Важно свойство на алоето е, че помага за усвояването на витамини Е и С. Абсорбцията се осъществява по-бавно и по този начин витамините остават за по-дълго в обръщение. Ето защо комбинацията от алое и витамин Е, влияеща на здравето на костите, е уникално съчетание, което се абсорбира по-добре по този начин. В САЩ сокът от алое се използва като тонизиращо средство и се смята, че помага при артрит.

 

Кликни и виж предложенията:

zaboliavania na kostite i stavite

1
Мастни киселини - какво представляват?
Ползи от Гъбата Reishi Ganoderma Licidum

Свързани публикации

 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Вторник, 21 Май 2024
ВИСОКО КАЧЕСТВО

ВИСОКО КАЧЕСТВО

ПРАВО НА ВРЪЩАНЕ

ПРАВО НА ВРЪЩАНЕ

БЪРЗА ДОСТАВКА

БЪРЗА ДОСТАВКА

СИГУРНОСТ

СИГУРНОСТ

Още полезни страници

НЕНОРМАЛНИ ОТСТЪПКИ
ОНЛАЙН РЕГИСТРАЦИЯ КАТО СЪТРУДНИК
АБОНАМЕНТНИ ПРОГРАМИ ЗА ЗДРАВЕ LR AUTOSHIP
Тествай безплатно Козметиката на LR в офиса ни в Пловдив
КАКВО Е СЪСТОЯНИЕТО НА ЗДРАВЕТО ТИ
САМОРЕГИСТРИРАЙ СЕ КАТО СЪТРУДНИК
ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ НАС
Дегустирай безплатно Геловете за пиене Алое Вера от LR в офиса ни в Пловдив
ИСКАШ БИЗНЕС ПАРТНЬОРСТВО С LR
ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ НАШАТА FACEBOOK ОБЩНОСТ
Запази час за безплатна ANTI-AGE процедура с ZeitGard от LR в офиса ни в гр. Пловдив
АБОНИРАЙ СЕ ЗА БЮЛЕТИНА НИ И ВЗЕМИ ОТСТЪПКА
СНИМАЙ И СПЕЧЕЛИ
ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ НАШАТА VIBER ОБЩНОСТ
ПОСЛЕДВАЙ СТРАНИЦАТА НИ
СВЪРЖИ СЕ С НАС и открий адреса на офиса ни в гр. Пловдив
Грабни 5% ОТСТЪПКА, като напишеш имейла си тук!

LR Брандове

ALOE VIA
LR Lifetakt
LR ZeitGard
LR Microsilver
LR Soul of nature
LR Starbox

Абониране

Грабни 5% ОТСТЪПКА, като напишеш имейла си тук! Очакват те още куп изненади!

Свържете се с нас

Мацаника ЕООД

гр. Пловдив

Магазин на независим партньор на LR Health & Beauty Systems

aloeverabg.net@gmail.com

0876203111

Phone call viber contact whatsapp contact messenger logo 100x100 send email
We use cookies

Ние използваме бисквитки на нашия уебсайт. Някои от тях са от съществено значение за функционирането на сайта, докато други ни помагат да подобрим този сайт и потребителското изживяване (бисквитки за проследяване). Можете сами да решите дали искате да разрешите бисквитки или не. Моля, имайте предвид, че ако ги отхвърлите, може да не успеете да използвате всички функции на сайта.

X

Right Click

No right click