Блог

Ползи от витамините VitaActiv на LR Health and Beauty

polzi ot vitaminite vitaaktive

Какви са ползите от приема на витамините VitaActiv?

  • Здраве

  • Енергия

  • Добро настроение

Vita означава живот и е първата част на думата Витамин, обозначаваща по този начин необходимостта на организма от тези ценни вещества.

LR Health & Beauty Systems създаде Vita Aktive с цел да задоволява нуждите на организма от хранителни вещества като например ценни витамини, които осигуряват здраве, енергия и добро настроение.

VitaActive представлява "енергиен пакет" от растителен произход, състоящ се от 21 концентрирани плода и зеленчука, и 10 различни витамини: Витамин D3, E, B1, B2, B3, B6, B12, фолиева киселина, B5 и B7.

Това е концентриран сок, който не съдържа консерванти, състоящ се от плодове и зеленчуци с висока концентрация. Целта на добавката е да подсили имунната система, да повиши настроението и да осигури енергия.

Тази добавка съдържа 21 плода и зеленчука, които са: червено грозде, ябълки, вишни, бъз, касис, шипки, ягоди, къпини, моркови, трънки, боровинки, арония, сливи, червено френско грозде, ракитник, лимони, праскови, кайсии, малини, хибридни къпини, домати.

Анализът на компонентите изложен по-долу е въз основа на научна литература като следната информация се отнася за съставките, а не за продукта:

1. Червеното грозде е много добър източник на фенолни съединения с преобладаващ ресвератрол. Консумацията на червено грозде може да намали появата на сърдечно-съдови заболявания като атеросклероза и исхемична болест на сърцето.
Освен това консумацията му се свързва с намаляване на кръвното налягане, антитромботичното действие, но също така подобрява ендотелната функция, свързана с вазодилатация, фактори помагащи за правилното функциониране на сърцето.
Други проучвания показват намаляване на възпаленията и потискане на окисляването на LDL холестерол, известен като "лош", който се счита за начало в образуването на антисклеротични плаки в артериите, т.е. началото на атеросклерозата. Червеното грозде е богато на флавоноиди, които според някои проучвания могат да имат положителен ефект върху жените в менопаузата, но са необходими повече проучвания за извличане на надеждни заключения.

2. Плодовете на червеното френско грозде са богати на фенол и проучвания показват, че могат да регулират усвояването на въглехидрати, да оказват влияние на хормони като лептин и грелин.

3. Ябълките са плодове, чието въздействие е предмет на много изследвания, тъй като в една поговорка се казва: "Една ябълка на ден - докторът далеч от мен." Като цяло от експерименти, направени в опитни тръби, става ясно, че ябълките имат антипролиферативно действие, т.е. регулират разпространението на раковите клетки, антиоксидантно действие (неутрализират вредните свободни радикали) и противовъзпалително (затрудняват действията на молекули, свързани с различни заболявания).

4. Вишните съгласно вотанологията, са "кисели череши" и принадлежат към рода Prunus ceratus. Черешите са с тъмен цвят, поради високото съдържание на феноли. Фенолите предават на вишните мощен антиоксидантен ефект, които от експерименти при мишки изглежда влияят на много ензими, свързани с възпаленията.

5. Бъзът, който расте в Европа, принадлежи към вида Sambucus nigra. Екстракти от растението съдържат вещества, които имат защитен ефект при диабет от тип ІІ, както и хиполипидемичен, хипогликемичен и антиоксидантен ефект.

6. Шипката или Rosa Canina е широколистен храст, състоящ се от розови цветове. Проучване, в което се сравнява с други пет вида растения, показва, че тя е най-богата на витамин C, както и фенолни съединения и каротеноиди. На тези компоненти се дължи също така и силното антиоксидантно действие.

7. Ягодите са едни от най-вкусните летни плодове с хубав червен цвят. Съдържат минерали и микроелементи като калий, фосфор и калций. Те са добър източник на витамин C.

8. Морковът е едногодишно или двугодишно растение от рода Daucus. Той е добър източник на витамин А (USDA Nutrient Data Base). Ретиноловата киселина, производна на витамин А, който играе важна роля за развитието, има клинични приложения както като основен фактор срещу растежа на тумора, така и за лечение на кожни болести.
Тя изглежда влияе на метаболизма на липидите, тъй като въздейства на абсорбацията на холестерол и секрецията на жлъчните киселини (това е необходимо за усвояването на мазнините).

9. Боровинката принадлежи към рода Vaccinium и се отглежда предимно в Северна Америка. Този род се състои от много видове, с една дума може да се каже, че всички те принадлежат към голямото семейство Berry. Естествено те са богати на фитохимикали, които имат силно антиоксидантно и противовъзпалително действие, в следствие на което се забавя стареенето.

10. Синята слива принадлежи към род Prunus domestica и се консумира главно изсушена. Известна е със слабителното си действие, което се дължи както на влакната, така и на високата концентрация на сорбитол.
Въпреки че сливите са богати на калории поради съдържанието на прости захари, изглежда не влияят на нивото на глюкоза в кръвта. Това действие може да се дължи на фенолни киселини, които намаляват усвояването на глюкозата. Нещо повече, те са с високо съдържание на калий (понижава кръвното налягане, и така защитава сърцето), също така са добър източник на бор (положителен ефект за профилактиката на остеопороза).

11. Ракитникът принадлежи към рода Hippophae L и е широколистен храст от семейство Elaiagnides. Може да го срещнете и като морски зърнастец. Латинското наименование произлиза от думите "Hipp" - кон + "Faes" - светлина, яркост, т.е. означава ярък, лъскав кон. Над 90% от източниците на ракитник се намират в Китай. Плодовете са богати на минерали и микроелементи. Изглежда, че съдържа значително количество калий както в семената, така и в сока. При промишлената обработка на сока се намалява съдържанието на някои от съставките, но като цяло е добър източник на хром, мед, магнезий и желязо. В експеримента, извършен с отгледани клетки, участващи в защитните сили на организма, изглежда че флавоноидите, които се съдържат в плода на ракитника може да имат благоприятен ефект върху защитата на организма от инфекции.
Проучване при плъхове показа, че може да бъдат полезни и за предотвратяване на оксидативния стрес, причинен от никотина. В друго проучване се посочва, че добавки, съдържащи боровинки и ракитник, могат да имат положителен ефект при деца с диабет от тип І. Може да повлияе положително на индикаторите, показващи етапа на развитие на болестта, както и на някои индикатори за възпаление. Благотворният ефект на ракитника не свършва дотук. Друга изследователска група показа, че приемането на добавки с флавоноиди в доза 355 мг в продължение на 8 седмици, може да предизвика умерено намаляване на чувствителността на окисляване на LDL холестерола. Също така, флавоноидите защитават ендотелните клетки на съдовата стена след проведени експерименти в клетки ин-витро.

12. Малината е комбинация от Европейската малина BlackBerry и LoganBerry. От обзорна статия за различни видове малини, става ясно, че те имат антиоксидантно действие и положителен ефект върху здравето, тъй като помагат за предотвратяването на инфекции на стомашно-чревната система.

13. Доматите съдържат ликопен, бета-каротин, калий, витамин C, флавоноиди, фолиева киселина и витамин Е, вещества, които действат благоприятно при диабет от тип ІІ. Освен това консумацията на домати се свързва с подобряване нивата на аполипопротеин A и B, хомоцистеина и кръвното налягане. Струва си да се отбележи, че ликопенът в домата е един от най-мощните антиоксиданти, съдържащи се в храните. Каротеноидите се свързват както с рака, така и с проблеми с очите. Каротеноидите, които са широко изследвани, са бета-каротин, ликопен, лутеин и зеаксантин. Положителните им резултати се дължат на антиоксидантното им действие.

14. Лимоните съдържат 64% витамин C. Те се състоят от лимонена киселина 5-6%, на което се дължи по-ниското pH, така че консумацията им и специално техният сок не се препоръчват за хора, които имат стомашни проблеми.

15. Прасковите както и кайсиите принадлежат към един и същ род Prunus. Прасковите са Prunus Persica, а кайсиите Armeniaca. Праскова на фарси изначава персийска праскова. В последствие са открити от гърците в Персия и започват да се отглеждат в Китай. Съдържа калий и в по-малки количества витамин C. В кайсиите се съдържа желязо. Информацията, посочена по-горе се отнася конкретно за самите съставки, базирани на научна библиография.

Съставът на Вита Актив позволява да се консумира по различни начини, по принцип може да бъде разтворен в 1 чаша вода, също може да бъде вкусна и питателна заливка дори и за сладкиш. Друга положителна характеристика на добавката е приятният й вкус, за което е и толкова харесвана от децата. Като им даваме по една чаена лъжичка на ден, им предоставяме изцяло хранителната стойност на плодовете и зеленчуците, които са необходими на организма.

 

Кликни и поръчай истински витамини от плодове и зеленчуци!

Ползи от витамините VitaActive на LR Health and Beauty

 

Може би търсите този продукт като: Витаактив, Вита Актив, Витактив, VitaActiv, VitaAktiv, Vita Activ, Vita Aktiv, Vitactiv, Vitaktiv.

 

2
Минерални соли и микроелементи - фокус върху човеш...
Гелове за пиене Алое Вера от LR - Често задавани в...

Свързани публикации

 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Вторник, 31 Януари 2023
ВИСОКО КАЧЕСТВО

ВИСОКО КАЧЕСТВО

ПРАВО НА ВРЪЩАНЕ

ПРАВО НА ВРЪЩАНЕ

БЪРЗА ДОСТАВКА

БЪРЗА ДОСТАВКА

СИГУРНОСТ

СИГУРНОСТ

Още полезни страници

НЕНОРМАЛНИ ОТСТЪПКИ
ОНЛАЙН РЕГИСТРАЦИЯ КАТО СЪТРУДНИК
АБОНАМЕНТНИ ПРОГРАМИ ЗА ЗДРАВЕ LR AUTOSHIP
Тествай безплатно Козметиката на LR в офиса ни в Пловдив
КАКВО Е СЪСТОЯНИЕТО НА ЗДРАВЕТО ТИ
САМОРЕГИСТРИРАЙ СЕ КАТО СЪТРУДНИК
ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ НАС
Дегустирай безплатно Геловете за пиене Алое Вера от LR в офиса ни в Пловдив
ИСКАШ БИЗНЕС ПАРТНЬОРСТВО С LR
ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ НАШАТА FACEBOOK ОБЩНОСТ
Запази час за безплатна ANTI-AGE процедура с ZeitGard от LR в офиса ни в гр. Пловдив
АБОНИРАЙ СЕ ЗА БЮЛЕТИНА НИ И ВЗЕМИ ОТСТЪПКА
СНИМАЙ И СПЕЧЕЛИ
ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ НАШАТА VIBER ОБЩНОСТ
ПОСЛЕДВАЙ СТРАНИЦАТА НИ
СВЪРЖИ СЕ С НАС и открий адреса на офиса ни в гр. Пловдив
Грабни 5% ОТСТЪПКА, като напишеш имейла си тук!

LR Брандове

ALOE VIA
LR Starbox
LR Lifetakt
LR ZeitGard
LR Microsilver
LR:GO
LR Soul of nature

Абониране

Грабни 5% ОТСТЪПКА, като напишеш имейла си тук! Очакват те още куп изненади!

Свържете се с нас

Мацаника ЕООД

гр. Пловдив

Магазин на независим партньор на LR Health & Beauty Systems

aloeverabg.net@gmail.com

0876203111

Phone call viber contact whatsapp contact messenger logo 100x100 send email
We use cookies

Ние използваме бисквитки на нашия уебсайт. Някои от тях са от съществено значение за функционирането на сайта, докато други ни помагат да подобрим този сайт и потребителското изживяване (бисквитки за проследяване). Можете сами да решите дали искате да разрешите бисквитки или не. Моля, имайте предвид, че ако ги отхвърлите, може да не успеете да използвате всички функции на сайта.

X

Right Click

No right click