Блог

7 Съвета как да се храните Здравословно, без да се Ограничавате!

7 Съвета как да се храните Здравословно без да се Ограничавате!

Повечето хора свързват здравословното хранене с ограничения.

Истината обаче е, че здравословното хранене е начин на живот. То се изгражда с времето и се превръща в навик. Вероятно сте запознати с принципите на здравословното хранене, но поради една или друга причина не успявате да ги приложите. Може да се храните здравословно, но все пак да не се лишавате напълно от любимите си храни.

Ето някои съвети, които ще ви помогнат да се храните по полезен за вас начин, без да се ограничавате напълно:

  1. Обръщайте внимание на размера на порциите. Балансираната диета включва всичко - от броколи и спанак до пица и спагети. Размерът на порцията се оказва също толкова важен, както самата храна, която се намира в чинията. Не прекалявайте с количеството храна, а вместо това спрете да се храните в момента, в който вече не се чувствате гладни.

  2. Хранете се бавно и се наслаждавайте на храната. Яжте без да гледате телевизия или да използвате телефона си, например. Когато се храните без да се разсейвате, вашият ум и вашето тяло се свързват с хранителното преживяване. По този начин вие се чувствате по-доволни от храната си.

  3. Внимавайте с напитките. Някои напитки имат голямо количество „скрити“ калории и съставки, които са всичко друго, но не и здравословни. Обръщайте внимание, не само на храната, която консумирате, но и на напитките, които приемате. 

  4. Не се отказвайте от „грешните“ храни. Ако искате да се храните здравословно и поради това си забраните да ядете торта, има голям шанс да мислите само за това. Понякога си позволявайте малко количество от любимите си изкушения, за да успокоите сетивата си. С течение на времето, ще предпочитате все повече здравословната храна.

  5. Гответе често. Колкото по-често приготвяте храната си у дома, толкова по-голям шанс има да се храните здравословно. Когато готвите, вие сте наясно какво точно има в ястията ви. Освен това приготвената храна за вечеря, е удобен начин да се храните с нещо полезно и на следващия ден на обяд.

  6. Дръжте наблизо ядки. Когато почувствате глад в необичайно време през деня, ядките са чудесен начин да се заситите. Те са полезни и няма да ви отклонят от здравословния хранителен режим.

  7. Спазвайте правилото 80/20. Правилото гласи, че през 80% от времето човек трябва да се храни със здравословни храни, за да може през 20% от времето да си позволява „изкушения“. Ако успявате да се храните по това правило, няма нужда да се чувствате виновни, че не спазвате здравословен хранителен режим.

 

Балансираното хранене и сигурното снабдяване с всички хранителни вещества е изключително важно - и по време на диета. Ето защо ние ви препоръчваме:

LR Figuactive Троен Микс Комплект за Лесно и Ефективно Отслабване

Поемете контрол над теглото с Фигуактив:

  • Лесно: Забравете за досадното броене на калории! Просто заместете едно хранене с шейк или супа Figuactiv.
  • Вкусно: Еднообразието вече е минало! С Figuactiv имате разнообразие, което никой друг не предлага! Изберете между сладките или плодови шейкове и питателните супи.
  • Здравословно: Всяка порция Figuactiv съдържа всички важни хранителни вещества като витамини, минерали и микроелементи както едно пълноценно хранене, но значително по-малко калории!

 

Кликни тук и поръчай!

7 saveta za zdravoslovno hranene figuaktiv

 

 

1
Бавен метаболизъм - Вижте 5 начина как да го засил...
Дефицит на Омега-3! Вижте 5 признака за липсата им...

Свързани публикации

 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Понеделник, 19 Април 2021

Символи

Какво е здравословното състояние на организма ти?

Искаш Бизнес Партньорство с LR?


Хей, дай един Лайк ето тук!


 


Абонирай се за бюлетина и грабни отстъпка!

 
 
 
 
Грабни 5% ОТСТЪПКА, като напишеш имейла си тук! Очакват те още куп изненади!

promo icon 2019

Присъедини ли се към нашата VIBER общност?

viber community

user icon my profile

Присъедини ли се към нашата FaceBook група?

Ако все още не си се присъединил към нашата фейсбук общност, направи го сега, за да следиш промоциите и за да не пропуснеш нито една важна информация!

Кликни тук и го направи още сега!

LR Facebook група

 

shopping cart icon 2019


Случайни предложенияLR Брандове


logo aloe vialogo colourslogo deluxelogo lifetaktlogo microsilverlogo zeitgardlogo parfums

Абониране

Грабни 5% ОТСТЪПКА, като напишеш имейла си тук! Очакват те още куп изненади!

Свържете се с нас

Мацаника ЕООД

гр. Пловдив

Ангел Мацанов - независим сътрудник към немската компания LR Health & Beauty Systems

aloeverabg.net@gmail.com

0898203031

Phone call viber contact whatsapp contact messenger logo 100x100 send email
 
 
 
 
X

Right Click

No right click