Блог

Какви са ползите от приема на Reishi - азиатската гъба-чудо?

Reishi (Рейши) - азиатската гъба-чудо

Какви са ПОЛЗИТЕ от приема на Рейши?

 • При здрави индивиди помага за подкрепа и поддържане на здраво сърце, добро кръвно налягане, добро ниво на холестерол, нормални нива на кръвната захар, както и здрава дихателна система

 • Усилва имунната система

 • Формула за подпомагане на черния дроб

 • Противотуморна дейност (може да помогне при лечението на рак)

 • Използва се успешно за намаляване на вредните ефекти на химиотерапията

 • Временно облекчение на болката на ревматоиден артрит

 • Антибактериални действия, срещу стафилококи, стрептококи, и Bacillus pneumoniae (при пневмонии, може би поради повишената имунна активност система)

 • Антиоксидант - неутрализира оксидантото действие на свободните радикали и обмяната на веществата

 • Премахва симптомите на грип

 • Облекчаване на нервното напрежение и стреса, тревожност

 • Повишаване на издръжливостта

 • Премахва симптомите на алергии и сенна хрема

 • Облекчаване на симптомите на ПМС и на менструални Симптоми

 • Премахва предменструални Симптоми

 • Премахва Безсъние

 • Поддържа и подобрява общото благосъстояние  

Рейши е гъба чудо, издържала на изпитанието на времето в Китай 4000 години.

Сега - преоткрита от Западния свят.

В продължение на повече от 2000 години гъбите Рейши (Ganoderma) са признати от китайски лекари като ценно средство за превенция. Тяхното китайско име Lingzhi, означава "духовна потенция". Рейши-гъбите се считат от китайците като "Леркарство на императорите". Д-р Ши-Жин Лий, най-известният китайски лекар от династия Мин, подкрепи ефективността на Рейши в известната си книга, Бан Чао Му Ганг ("Велика фармакопея"). Той заяви, че "в дългосрочен план Рейши (Lingzhi) ще изгради силно, здраво тяло и ще ви осигури дълъг живот."

"Лекарството на императорите" помага за възстановяване на:

Нервите:

Азиатска гъба Reishi

Рейши гъби са били традиционно препоръчвани от китайски и японски билкари за безсъние поради тяхния "съно-стимулиращ фактор". Продължителната употреба значително подобрява съня. Гъбите Рейши се използват в Китай за редица психични и неврологични страдания, включително болести, свързани с мускулите, анорексия, слабост и след продължителни заболявания.

В Япония, сушени "мицели" на Рейши са с подобна структура, която произвежда гъби и е установено, че са много ефективни при лечението на неврози, причинени от "екологичен стрес". Освен това, в едно осем-месечно проучване на болестта на Алцхаймер, пациентите вземали мицела Рейши,  демонстрират значително подобрение.

В Китай Рейши се използва със силата си като релаксиращ продукт и аналгетик (болко-инхибиране). В едно проучване се доказва, че Рейши облекчава тревожността в 18 от 20 пациенти след употреба в продължение на четири месеца. Беше направено заключението, че гъбите имат по същество "успокоителна функция", но не и наркотични или хипнотични ефекти.

Нарушения на имунната система:

Ганодерма Рейши съдържа висока концентрация на органичния германий, полизахариди и Triterpenes. Тези активни компоненти са доказали, че укрепват имунитета на клетките и подобряват имунната система.

Кардио ефекти:

От векове, Рейши е известна като една от кардио-тонизиращите билки. Тя е предписвана за ежедневно ползване от хора с "проблеми в гърдите" свързани със стреса и заболяване на коронарните артерии, свързани с ангина. Изследователи в Китай установили, че Рейши подобрява притока на кръв и намалява консумацията на кислород в сърдечния мускул. Подобни резултати са открити и от японски учени. Те открили, че Рейши съдържа ganoderic киселини (които принадлежат към една група от естествени вещества, наречени "triterpenes"), които понижават високото кръвно налягане, понижават холестерола и инхибират тромбоцитната агрегация, което може да доведе до сърдечни пристъпи и други проблеми.

В шестмесечно клинично тестване, извършвано в една университетска болница в Токио, при близо половината (47.5%) от 53 пациенти с хипертония, се наблюдава понижаване на кръвното налягане с 10-19 mmHg, и при 10% от тях спада им е 20-29 mmHg (и при двете групи систолните и диастолни стойности са повлияни), след като приемали Рейши екстракт. Подобни резултати са наблюдавани при едно китайско клинично изпитване, без странични ефекти. Друго голямо проучване на Рейши в Китай установи, че липопротеините с ниска плътност (LDL на вредния холестерол) нива спаднали с 68% от 90 пациенти след само 1-4 месеца употреба на Рейши.

Наскоро руски учени, проявяващи интерес към Рейши, открили че в допълнение към всички сърдечно-съдови ползи, споменати по-горе, Рейши показва значителни превантивни и терапевтични действия срещу натрупване на плака (мастни плаки от комбинация от окисляване на холестерол, калций израждащи бели кръвни клетки). Тя се отлага по стените на артериите, което ограничава притока на кръв поради стесняване на артериите и води до атеросклероза.

Рак:

Изследванията на Рейши научно доказват, че тази азиатска гъба със сигурност е антитуморна сила. Изследванията на раковите заболявания като цяло са проведени в Япония. Те продължили в Корея, Япония и Китай.

Пример за унищожаване на рак от гъби Рейши възниква през лятото на 1986 г. 39-годишна японка посещава д-р Фукуми Моришиге, известен японски лекар и член на Института Линус Паулинг за наука и медицина, за помощ при лечението на рак на белите си дробове.

Това е един сложен случай, и на нея е била отказана операция от няколко болници. Без надежда, тя се завръща у дома, където мъжа й е събрал Рейши в горите. Той сварява гъби и й дава да пие като чай.

Въпреки, че са й отказвали, тя моли д-р Моришиге да направи нещо за нейния рак, независимо от много напредналия етап. От това, което е очевидно, шест месеца по-рано, Моришиге бил изненадан, когато той не намерил увеличаване на отоци. Тогава той погледнал рентгеновите снимки. Нещо не е наред: тумора се показал само като една следа на снимката. Когато тя му казала, че е пила Рейши чай, Моришиге заработил с голямо любопитство. Той с учудване открил, че има само съединителна тъкан, и въпреки, че раковите клетки останали, те сега са доброкачествени.

Това е стимул за д-р Моришиге да започне изследването си на Рейши за лечение на рак, особено в случаи, които се отказвали като безнадеждни. Д-р Моришиге сега смята, че Рейши са ефективни и в превенцията на рак. Активните съставки за борба с рака в Рейши са наречени бета-D-глюкан.
Бета-D-глюкан е полизахарид основно с огромна молекула захар, съставена от много малки молекули захари, споени заедно свързани с аминокиселини. Тези сложни захари стимулират или модулират имунната система чрез активиране на имунните клетки, като например макрофаги и помощни Т-клетки, както и увеличаване на нивата на имуноглобулини (те са специфични видове антитела) за производство на повишен отговор към чужди клетки, независимо дали бактерии, вируси или туморни клетки.

Антиалергични / противовъзпалителни действия:

reishi-kitaiski gybi

През 1970 - 1980 г, Рейши са тествани за борба с алергии. Те стават предмет на текущата научноизследователска дейност в Китай и Япония. Проучвания показват, че екстракт от Рейши значително инхибира всички четири типа алергични реакции, като в това число има положителни ефекти срещу астма и контактен дерматит. През 1990 г. учени от Университета на Тексас по Здравеопазване и Научен център в Сан Антонио доказват, че Рейши могат да бъдат ефективно използвани за лечение на схванат врат, схванати рамене, конюнктивит (възпаление на глобата мембрана, лигавицата на очите и клепачите), бронхит, ревматизъм, и подобряване на разпознаването на имунната система, без съществени странични ефекти.

Изцеление на черния дроб:

Рейши са често предписвани в Китай за лечение на хроничен хепатит. В лечения, траели 2-15 седмици, общото ниво на ефективност е 70,7 до 98,0%. В Япония се съобщава, че Рейши екстракт са ефективни при лечение на пациенти с чернодробна недостатъчност. В изследвания върху животни, на мишки с тетрахлорметан-индуциран хепатит, степента на увреждане на черния дроб е била значително инхибирана от непрекъснато дозиране с тинктура Рейши и регенерацията на черния дроб е повишена.

Последните изследвания:

"Лекарството на императорите", Рейши се използва широко за различни цели. То се използва за симптоматично облекчаване на артрит и на стрес при менопауза. Използва се и при лечение на алергична астма, хипертония, хипотиреоидизъм, бронхит, безсъние, обща тревожност и стрес, и сърдечно-съдови проблеми. Рейши също така често е основна съставка в растителни храни за имунни синдроми, дисфункция, като например синдром на хроничната умора.

 

Състав в 100 гр. Дневна доза ППД *
Витамин С 12 гр 60 мг 100%
Рейши екстракт 48 гр 240 мг **
Рейши прах 20 гр 100 мг **

* Препоръчителна дневна доза е според регламентираните изисквания за етикетиране на храните /ПДД/

** Не се препоръчва предозиране

Препоръчителна доза:

1 капсула дневно

- Рейши капсули съдържат висок процент витамин С

- Рейши капсула съдържа оптимална комбинация от Рейши прах и екстракт

Рейши - популярни природни гъби

Западния свят е открил тези легендарни гъби много по-късно.

 

Кликни и поръчай РЕЙШИ (REISHI)

Кликни и поръчай Rishi - азиатската гъба чудо

2
Какво лекува азиатската гъба Рейши?
Коластрата - естественият антибиотик

Свързани публикации

 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Вторник, 05 Март 2024
ВИСОКО КАЧЕСТВО

ВИСОКО КАЧЕСТВО

ПРАВО НА ВРЪЩАНЕ

ПРАВО НА ВРЪЩАНЕ

БЪРЗА ДОСТАВКА

БЪРЗА ДОСТАВКА

СИГУРНОСТ

СИГУРНОСТ

Още полезни страници

НЕНОРМАЛНИ ОТСТЪПКИ
ОНЛАЙН РЕГИСТРАЦИЯ КАТО СЪТРУДНИК
АБОНАМЕНТНИ ПРОГРАМИ ЗА ЗДРАВЕ LR AUTOSHIP
Тествай безплатно Козметиката на LR в офиса ни в Пловдив
КАКВО Е СЪСТОЯНИЕТО НА ЗДРАВЕТО ТИ
САМОРЕГИСТРИРАЙ СЕ КАТО СЪТРУДНИК
ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ НАС
Дегустирай безплатно Геловете за пиене Алое Вера от LR в офиса ни в Пловдив
ИСКАШ БИЗНЕС ПАРТНЬОРСТВО С LR
ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ НАШАТА FACEBOOK ОБЩНОСТ
Запази час за безплатна ANTI-AGE процедура с ZeitGard от LR в офиса ни в гр. Пловдив
АБОНИРАЙ СЕ ЗА БЮЛЕТИНА НИ И ВЗЕМИ ОТСТЪПКА
СНИМАЙ И СПЕЧЕЛИ
ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ НАШАТА VIBER ОБЩНОСТ
ПОСЛЕДВАЙ СТРАНИЦАТА НИ
СВЪРЖИ СЕ С НАС и открий адреса на офиса ни в гр. Пловдив
Грабни 5% ОТСТЪПКА, като напишеш имейла си тук!

LR Брандове

ALOE VIA
LR Lifetakt
LR ZeitGard
LR Microsilver
LR Soul of nature
LR Starbox

Абониране

Грабни 5% ОТСТЪПКА, като напишеш имейла си тук! Очакват те още куп изненади!

Свържете се с нас

Мацаника ЕООД

гр. Пловдив

Магазин на независим партньор на LR Health & Beauty Systems

aloeverabg.net@gmail.com

0876203111

Phone call viber contact whatsapp contact messenger logo 100x100 send email
We use cookies

Ние използваме бисквитки на нашия уебсайт. Някои от тях са от съществено значение за функционирането на сайта, докато други ни помагат да подобрим този сайт и потребителското изживяване (бисквитки за проследяване). Можете сами да решите дали искате да разрешите бисквитки или не. Моля, имайте предвид, че ако ги отхвърлите, може да не успеете да използвате всички функции на сайта.

X

Right Click

No right click