Блог

Коластрата - естественият антибиотик

Коластрата - естественият антибиотик

Коластрата е първата храна за всички бозайници и човека. Тя се отделя от млечните жлези на майките през първите 2-3 дни след раждането. Тя пренася готови антитела и растежни фактори (РФ) от майките към новородените. Това ги защитава в началото на живота, когато те са най-уязвими, помага им да се справят с инфекциите и да се развиват оптимално. Оставени без нея, новородените не се развиват правилно, боледуват и дори умират.

Коластрата от крави съдържа до 20 пъти повече РФ от човешката. Тя е безопасна дори и за хора, които не понасят млечни продукти, тъй като съдържанието на лактоза и други обикновени млечни съставки са минимални. Освен това е отделен казеинът, който най-често причинява алергии към млечния белтък. Добива се от крави, които се отглеждат на свобода на големи и чисти пасища в Германия, Австрия и Швейцария и чиято храна не съдържа пестициди и антибиотици.

Коластрата е богата на:

- Имуноглобулини

Това са широкоспектърни антитела, защитаващи организма от бактерии, гъбички, плесени и вируси. Те са ефективни срещу около 20 вида патогени, в това число стафилококи, стрептококи, ешерихия коли, салмонела, кандида, ротавирус и много други. Съществуват пет групи имуногобулини (IgA, IgD, IgE, IgG, IgM) и всички те се съдържат в коластрата от крави. При това докато IgG в човешката коластра е само 2%, в кравешката той е от 8 до 25%.

- Витамини и минерали

В коластрата те са естествено балансирани и в голямо количество.

- Лактоферин

Представлява мощен широкоспектърен естествен антибиотик, който за разлика от фармацевтичните антибиотици, освен срещу бактерии, помага и срещу вируси (СПИН, херпес), Сandida albicans и други инфекции, както и има невероятен ефект при рак, синдром на хронична умора и др.

- Цитокини

Те са интерлевкини, гама-интерферон и лимфокини. Подсилват имунната система като регулират силата и продължителността на имунната реакция. Предават информация от една имунна клетка на друга, увеличават активността на Т-лимфоцитите, стимулират производството на антитела,  облекчават болката и възпалението, имат противотуморно действие.

- Олигозахариди и глико-конюганти

Не позволяват на вредните микроби да проникват в стените на стомашно-чревния тракт и по този начин предпазват от редица болести.

- Полипептид, богат на пролин (PRP)

Регулира функциите на тимусната жлеза (много важна за имунитета). PRP стимулира имунитета, но също може да балансира прекалено силната имунна реакция при автоимунните болести.

- Гликопротеини

Протеазата и трипсиновите инхибитори предпазват имунните и растежни фактори на коластрата от храносмилателните сокове на стомаха и червата.

- Лакталбумини

Те са много ефикасни срещу вируси и тумори. Подобряват настроението и издръжливостта на стрес, тъй като увеличават производството на серотонин в мозъка и същевременно намаляват нивото на кортизола.

- Лизозими

Представляват локални естествени антибиотици, които при контакт разрушават бактериите.

Растежни фактори (РФ)

В коластрата те са идентични с човешките. Те подпомагат растежа и възстановяването на всички органи и тъкани, изгарянето на тлъстините и изграждането на мускулна маса. Локално лекуват цикатрикси, изгаряния и рани, използват се и в козметиката.

- Трансформиращи растежни фактори (ТGF А&B): стимулират деленето на клетките в съединителната тъкан и подпомагат образуването на хрущяли и костно вещество. Затова са важни при лечение на рани и счупвания на кости, както и при проблеми с чревните лигавици.

- Епителен растежен фактор (ЕGF): подмладява кожата, укрепва лигавиците на дихателната, храносмилателна и отделителна системи и така се бори с най-различни болести: язва, гастрит, колит, синдром на пропускливи черва, пиелонефрит, цистит, астма, синузит и др.

- Инсулиноподобен растежен фактор (IGF-1): регулира кръвната захар, холестерола и липидите, помага за изграждане на качествена мускулатура и за възстановяването на ДНК и РНК. Всичко това го прави едно от най-мощните средства против остаряване.

- Тромбоцитен растежен фактор (PDGF): помага за деленето на клетките на съединителната тъкан, гладката мускулатура и фибробластите. Смята се, че е от значение за продължителния живот и регенерацията на нервните клетки.

- Хормон на растежа (GН): има огромно значение за правилния растеж на децата, за достигането на максималния генетичен потенциал, за регенерацията на всички тъкани, за поддържането на младостта и красотата. Забавя остаряването при по- възрастните хора.

Ключът към дълголетието: Растежен хормон или Коластра?

Напоследък коластрата се очертава като най-перспективното средство за съхраняване на младостта, забавяне на остаряването и продължаване на живота. Това се дължи на уникалното съчетание от естествени растежни фактори в подходящо съотношение, които тя съдържа.

Един от начините да се забави остаряването е хормоно-заместителната терапия с човешки растежен хормон (ЧРХ), но мненията на специалистите по въпроса са доста противоречиви. От една страна, възрастните хора (над 60 г.), приемали ЧРХ, усещат прилив на енергия, половото им влечение нараства, увеличават крехката си мускулна маса, костите им се уплътняват и кожата им се подмладява. Имунитетът укрепва, остеопорозата, инфарктите и инсултите намаляват. От друга страна, лечението с ЧРХ може да бъде много опасно, особено ако не се приемат подходящи дози. За нас ЧРХ е това, което са силните торове за растенията – ускорител на растежа. Затова HGH би могъл да доведе до хипертония, акромегалия, гинекомастия, растеж на туморни клетки и т.н.

Коластрата е алтернатива на ЧРХ, защото е единственият естествен източник на перфектно балансирани растежни фактори, които забавят остаряването и регенерират тъканите. Когато се приема редовно, коластрата прави кожата по-хубава, старческите петна намаляват и даже изчезват, при остеопороза се увеличава костната плътност, а сексуалните функции се възстановяват. Иначе казано, коластрата действа подобно на ЧРХ, но без странични действия.

Имунитет и коластра

Коластрата може да помогне за предотвратяване на инфекциозни и дегенеративни заболявания, вкл. рак и сърдечни болести. Тя съдържа имунни фактори, които възстановяват ефективността на имунната система и балансират свръхактивната имунна система при автоимунни заболявания (когато тялото се самоатакува). Затова коластрата помага срещу болести като синдром на хронична умора, множествена склероза, фибромиалгия, ревматоиден артрит, лупус и склеродермия.

Ползите за имунитета се дължат поне на три механизма:

1. Внасяне на готови антитела в червата, които обезвреждат около 20 вида микроби. Това е имунитет наготово, добре дошъл за всеки човек, особено за изтощени и отслабени болни.

2. Стимулиращо действие посредством растежни фактори, които помагат за поддържане на всички тъкани и системи на организма в оптимално състояние.

3. Коластрата е пълноценна, лесно усвоима биогенна храна, съдържаща всичко необходимо за правилното развитие на имунната система и за поддържане на стабилен имунитет.

Артрит и коластра

Коластрата е един от най-богатите източници на MSM (метил сулфонил метан) и противовъзпалителни субстанции. Тя намалява болката и отоците, стимулира регенерацията на тъканите и помага за изграждането на костите, хрущялите и лигаментите.

Остеопороза и коластра

TGF-B води до намаляване на остеокластите (клетките, които унищожават костите) и може да намали и дори да предотврати развитието на остеопороза. Коластрата е естествен източник на TGF-B и други растежни фактори, които повлияват положително на костната плътност и здравина. Приемането й заедно с Алое Вера с Коприва води до подобрена костна плътност, по-висок хемоглобин, общо освежаване, повишаване на тонуса и намаляване на оплакванията.

Повишена чревна пропускливост и синдромът “нервен стомах”

Те се причиняват от вируси, бактерии, гъбички, паразити и токсини, неправилна диета, алкохол, противовъзпалителни и цитотоксични лекарства, стресови фактори като сърдечни кризи, операции, или други подобни. Това състояние може да доведе до много проблеми като разстройство, лошо усвояване на храната и хранителни алергии, екземи, псориазис и др. Свързва се с автоимунни заболявания като мускулна атрофия, фибромиалгия, склеродерма. Съпровожда сериозни инфекции (СПИН, холера, салмонелоза, E-коли-ентероколити), както и болест на Крон, артрит, хепатит, хронична умора, алкохолизъм и др.

Много болести започват от стомаха и червата. Коластрата унищожава патогенните микроби, подпомага заселването на полезни бактерии, успокоява и заздравява раздразнените и свръхпропускливи черва, изгражда бариера срещу токсините и патогените, подобрява усвояването на всички храни, добавки и лекарства и буквално връща към живот както храносмилателния тракт, така и целия организъм. Нито една друга субстанция не е толкова ефективна за това състояние.

 

Кликни и поръчай коластра на капсули:

Коластра на капсули (хапчета) Colostrum Direct

Кликни и поръчай 100% течна коластра:Течна коластра - Colostrum Liquid

1
Какви са ползите от приема на Reishi - азиатската ...
Какво е Коластра (Colostrum) и за какво се използв...

Свързани публикации

 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Събота, 09 Декември 2023
ВИСОКО КАЧЕСТВО

ВИСОКО КАЧЕСТВО

ПРАВО НА ВРЪЩАНЕ

ПРАВО НА ВРЪЩАНЕ

БЪРЗА ДОСТАВКА

БЪРЗА ДОСТАВКА

СИГУРНОСТ

СИГУРНОСТ

Още полезни страници

НЕНОРМАЛНИ ОТСТЪПКИ
ОНЛАЙН РЕГИСТРАЦИЯ КАТО СЪТРУДНИК
АБОНАМЕНТНИ ПРОГРАМИ ЗА ЗДРАВЕ LR AUTOSHIP
Тествай безплатно Козметиката на LR в офиса ни в Пловдив
КАКВО Е СЪСТОЯНИЕТО НА ЗДРАВЕТО ТИ
САМОРЕГИСТРИРАЙ СЕ КАТО СЪТРУДНИК
ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ НАС
Дегустирай безплатно Геловете за пиене Алое Вера от LR в офиса ни в Пловдив
ИСКАШ БИЗНЕС ПАРТНЬОРСТВО С LR
ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ НАШАТА FACEBOOK ОБЩНОСТ
Запази час за безплатна ANTI-AGE процедура с ZeitGard от LR в офиса ни в гр. Пловдив
АБОНИРАЙ СЕ ЗА БЮЛЕТИНА НИ И ВЗЕМИ ОТСТЪПКА
СНИМАЙ И СПЕЧЕЛИ
ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ НАШАТА VIBER ОБЩНОСТ
ПОСЛЕДВАЙ СТРАНИЦАТА НИ
СВЪРЖИ СЕ С НАС и открий адреса на офиса ни в гр. Пловдив
Грабни 5% ОТСТЪПКА, като напишеш имейла си тук!

LR Брандове

ALOE VIA
LR Lifetakt
LR ZeitGard
LR Microsilver
LR Soul of nature
LR Starbox

Абониране

Грабни 5% ОТСТЪПКА, като напишеш имейла си тук! Очакват те още куп изненади!

Свържете се с нас

Мацаника ЕООД

гр. Пловдив

Магазин на независим партньор на LR Health & Beauty Systems

aloeverabg.net@gmail.com

0876203111

Phone call viber contact whatsapp contact messenger logo 100x100 send email
We use cookies

Ние използваме бисквитки на нашия уебсайт. Някои от тях са от съществено значение за функционирането на сайта, докато други ни помагат да подобрим този сайт и потребителското изживяване (бисквитки за проследяване). Можете сами да решите дали искате да разрешите бисквитки или не. Моля, имайте предвид, че ако ги отхвърлите, може да не успеете да използвате всички функции на сайта.

X

Right Click

No right click