Блог

Защо е необходимо да приемаме Омега 3 мастни киселини?

Защо е необходимо да приемаме Омега 3 мастни киселини?

80% от хората у нас страдат от липса на Омега-3

Колкото по-ниски са стойностите на мастни киселини Ω-3 в кръвта, толкова е по-голяма възможността за сърдечен удар и неизлечима болест, и толкова организмът е по-податлив към възпалителни процеси.

Все по-често става дума за мастните киселини омега-3 и за положителното им влияние върху нашето здраве. Ако продължавахме да следваме начина на хранене на предците ни, не бихме имали нужда от тази хранителна добавка. В днешно време обаче, поради лошите хранителни навици, не приемаме необходимите количества мастни киселини и като резултат се наблюдава влошаване на здравето. Затова имаме нужда отново да включим мастните киселини омега-3 в нашия хранителен режим, независимо дали чрез консумацията на храни или чрез употребата на хранителни добавки. Известно е, че тлъстите риби са богати на полезни мастни киселини. Честата консумация на риба помага за доброто здравословно състояние. Това е доказано от изследвания, извършени на групи хора като ескимосите и японците, които,обратно на нациите от западните страни включват често рибата в своето меню и имат по-малко случаи на сърдечно-съдови заболявания.

Мастните киселини Ω-3 помагат за намаляването на кръвното налягане и предотвратяват вграждането на тромбоцити, които често запушват кръвоносните съдове на сърцето и в резултат на това се стига до сърдечен пристъп на миокарда.

Ползата от мастни киселини:

 • По-малка опасност от сърдечно-съдови заболявания.
 • Поддържат здравето на мозъка.
 • Предотвратяват ракови образувания.
 • Намаляват болката при възпаления.
 • Предотвратяват астма.
 • Редуцират риска от преждевременно раждане и малко тегло на новороденото.

Според едно ново американско научно изследване храната, богата на мастните киселини омега-3, помага за предотвратяването на сърдечен пристъп, но има и полезно действие след един сърдечен удар. Доста от положителните качества на мастните киселини омега-3 са били установени от изследвания, които се правят от 20 години насам и така кардиолозите ги препоръчват на своите пациенти, които имат проблеми с ракови образувания или сърдечни проблеми с цел да намалят опасността от влошаване на болестта. При липса на необходимите мастни киселини се забелязват следните симптоми:

 • Умора
 • Твърда кожа
 • Лабилна имунна система
 • Гастроентерологични смущения
 • Забавяне на растежа
 • Психични смущения
 • Безплодие.

По-сериозни симптоми, които могат да се регистрират:

 • Сърдечно-съдови болести
 • Артрит
 • Астма.

Хранителната добавка SUPER OMEGA 3 на LR съдържа най-важните мастни киселини, които са необходими на организма. Продуктът помага за запазването на нормалните граници на холестерол в организма. Super Omega 3 active съдържа ценните наситени мастни киселини, които произхождат от два важни източника: рибеното масло и вечерната иглика.

Самото рибено масло е добито от риби, които живеят свободно в моретата, богати на ценен природен планктон. По тази причина натуралното натрупване на ЕРА и DHA в Super Omega 3 е много високо. Значението на рибеното масло: доказано е, че успокоява симптомите на артрит, остеропороза, астма, псориазис, хипертонична мигрена, колики и даже склероза. Помага да се избегне сърдечен удар.

Това е храна, позната със своите противовъзпалителни свойства и тромболитични способности. Повишава „добрия” HDL холестерол и в същото време рязко намалява триглицеридите. Също подобрява психическото състояние.

Най-важните действия на Super Omega 3 active:

 • Намалява опасността от сърдечносъдова аритмия.
 • Регулира нормалните нива на холестерол в кръвта.
 • Помага да се намали кръвното налягане. (Дори и лек спад на кръвното налягане предполага сериозно намаляване на риска от сърдечен удар.)

Мастните киселини Ω-3, които се намират в рибеното масло, се разделят на две важни категории: ЕРА и DHA киселини. Тези две вещества влияят върху положителното емоционално състояние и по този начин рибеното масло доказва, че е най-подходящият антидепресант. Организмът използва DHA, за да изгради предпазни филми, които помагат на мозъчните клетки. ЕРА повишава нивото на серотонин - хормон, който предизвиква чувство на радост.

Британски учени откриват, че когато е давано на 70 човека с депресия по 1 грам рибено масло в продължение на 12 седмици, при 69 % се е появило подобрение на симптомите до 50%.

Значение на маслото от семената на игликата. Има много високо съдържание на γ – линолова киселина. Доказано е също, че подобрява менопаузата при жените. Изследванията на капилярните съдове разглеждат връзката между вътрешните способности и потока на кръвта и γ – линоловата киселина и установяват, че γ – линолова киселина подобрява потока на кръвта и отстранява нарушената структура.

Състав на Super Omega 3 activ

Наситена мастна киселина, мононаситена мастна киселина, олеинова киселина, полиненаситени мастни киселини, линолова киселина, мастна киселина Omega 3, ЕРА, DHA, β – глюкан от китар.

Препоръчителен дневен прием (ПДП):

2-3 капсули на ден са достатъчни да задоволят нуждите на организма от необходимите мастни киселини. Тези съставки произхождат, най-вече от: рибено масло (41%), масло от вечерна иглика (13%) и влакна от ечемик. Обобщавайки ползите от мастните киселини Ω, достигаме до извода, че би било добре да ги включим в нашия хранителен режим, независимо дали това ще става чрез приема на храна или под формата на хранителна добавка.

Допълнителна информация

Дефицитът на Омега-3 мастни киселини е сред шестте най-сериозни причини, водещи до заболявания с фатален край.

Изследване на Харвардския университет се спира върху метаболитни фактори и такива, свързани с начина на живот, като тютюнопушенето и високото кръвно налягане, използвайки математически методи, за да определи колко фатални последствия биха могли да се избегнат чрез превенция. Един от изводите е, че близо 100 хил. случая на смърт ежегодно в САЩ могат да се редуцират с подходяща Омега-3 диета.

Много експерти изчисляват, че приблизително 80% от населението на Америка и Европа консумира недостатъчно количество Омега-3 мастни киселини. Тази хранителна липса представлява сериозна здравословна заплаха за нас.

Последните изследвания в САЩ например показват, че хората приемат едва 10% от това, което им е необходимо за оптимално здраве.

Причините

Само за по-малко от век консумацията на мазнини се е увеличила почти двойно. Но докато процентът на наситените мазнини е един и същ, то полиненаситените мазнини с богато съдържание на ценните Омега-3 почти са изчезнали. Огромното количество рафинирани и обработени мазнини на практика не позволява на тялото ни да се възползва и от малкото количество полезни мастни киселини, които получава.

Живеем във време на суперкалорични и изчерпани от полезни вещества храни. Храни, които ни правят немощни, които ни разболяват и не ни предпазват от епидемии.

В XXI век приемаме по-малко от 200 мг. Омега-3 на ден - колкото едно грахово зърно. Това е едва една десета от минимума, който тялото ни изисква!

Драстичната промяна и буквално бягството от някогашната традиционна храна, която доставяше незаменимите Омега-3 и Омега-6 мастни киселини в относително равни пропорции, причинява липса на баланс при приблизително 10 към 1 в полза на Омега-6.

Какво точно представляват Омега-3?

Световната здравна организация е обявила Омега-3 мастните киселини за есенциални за здравето и живота. Което означава, че са жизнено необходими, незаменими. Не можем сами да ги произвеждаме в телата си. Можем само да си ги набавяме от природата, наготово с храната. Също като витамините. Тези мазнини са от особено значение за доброто състояние на всички човешки клетки, метаболизма и мастната обмяна.

До какво води липсата на Омега-3?

Специалистите посочват следните възможни последици от тази хранителна липса: сърдечна криза, инсулт, ракови образувания, инсулинова зависимост, диабет, астма, артрит, лупус, депресия, нарушена концентрация, болест на Алцхаймер и др. В по-леките случаи човек просто години се мъчи от главоболие, мигрена, безсъние, болки в ставите и мускулите, различни алергични състояния и качване на килограми. И когато е трудно да си обясним тези симптоми, ги наричаме „оправдателно" болести на цивилизацията.

За какво помагат Омега?

 • Редуцират случаите на внезапна смърт при сърдечна аритмия до невероятните 45%.

Приемането им позволява сериозен контрол върху възможността от тези инциденти. Нещо повече -- има доказателства, че Омега -3 могат дори да предпазват тъканта на сърдечния мускул след сърдечен пристъп

 • Редуцират високото кръвно налягане

Омега-3 мастните киселини въздействат директно върху простагландините и тези важни хормоноподобни вещества регулират налягането в артериите.

 • Редуцират опасното и вредно съсирване на кръвта

Омега-3 киселините карат локалните хормони тромбоксани в кръвта да не позволяват запушване на съдовете. Освен това редуцират нивата на фибриноген, който също е виновен за образуването на съсиреци.

 • Действат срещу хроничното възпаление и сърдечно-съдовите заболявания

Омега-3 произвеждат локални хормони, които потискат възпалението и уравновесяват прекаленото количество на Омега-6 мастни киселини. Така се избягва тенденцията за възпаляване и артериалните поражения.

 • Подобряват баланса на мазнините в кръвта

Омега-3 намаляват производството на триглицериди в черния дроб и едновременно стимулират метаболизацията на триглицеридите като енергиен източник. Този двоен ефект може да доведе до намаляването им с цели 39%!

 • Омега-3 са храната на мозъка!

Те са незаменими за изграждането на клетъчната структура на нервите.

 • Ревматоиден артрит. Успокояване на болката.

Клиничните опити демонстрират възможността на Омега-3 киселините да намалява случаите на чувствителни и болезнени стави и продължителността на сутрешните отоци до три месеца от приемането им. Освен това Омега-3 ускоряват усвояването на противовъзпалителни лекарства от клетъчните мембрани.

 • Диабет. Приемайте правилните мазнини

Омега-3 са полезни за редуциране нивата на кръвна захар. Могат да понижават ефективно нивата на триглицеридите при диабетици до 30%. При това осъществяват полезната си работа, без да влошават баланса на глюкоза в кръвта. 

Как да понижим нивото на холестерола?

Хранителната добавка SUPER OMEGA 3 на LR съдържа най-важните мастни киселини, които са необходими на организма. Продуктът помага за запазването на нормалните граници на холестерол в организма. Super Omega 3 active съдържа ценните наситени мастни киселини, които произхождат от два важни източника: рибеното масло и вечерната иглика. Самото рибено масло е добито от риби, които живеят свободно в моретата, богати на ценен природен планктон. По тази причина натуралното натрупване на ЕРА и DHA в Super Omega 3 е много високо.

Значението на рибеното масло: доказано е, че успокоява симптомите на артрит, остеропороза, астма, псориазис, хипертонична мигрена, колики и даже склероза. Помага да се избегне сърдечен удар.Това е храна, позната със своите противовъзпалителни свойства и тромболитични способности. Повишава добрия HDL холестерол и в същото време рязко намалява триглицеридите. Също подобрява психическото състояние.

Мастните киселини Омега-3 помагат за намаляването на кръвното налягане и предотвратяват вграждането на тромбоцити, които често запушват кръвоносните съдове на сърцето и в резултат на това се стига до сърдечен пристъп на миокарда.

Ползата от мастните киселини Омега-3:

 • Намаляват опасността от сърдечно-съдови заболявания;

 • Поддържат здравето на мозъка;

 • Могат да предотвратят ракови образувания;

 • Намаляват болката при възпаления;

 • Могат да предотвратят астма;

 • Редуцират риска от преждевременно раждане и малко тегло на новороденото;

 • Регулират нормалните нива на холестерол в кръвта;

 • Помагат да се намали кръвното налягане. (Дори и лек спад на кръвното налягане предполага сериозно намаляване на риска от сърдечен удар.)

Препоръчителен дневен прием (ПДП): 2-3 капсули на ден са достатъчни да задоволят нуждите на организма от необходимите мастни киселини. Тези съставки произхождат, най-вече от: рибено масло (41 %), масло от вечерна иглика (13 %) и влакна от ечемик.

Една опаковка съдържа 60 капсули.

 

Кликни и вземи ОМЕГА 3 сега!

Кликни и вземи LR ОМЕГА 3 сега!

Кликни и вземи LR ОМЕГА-3 в Двоен комплект сега

 

1
MLM индустрията - бизнес успех с минимален риск
10 житейски урока, които хората твърде късно науча...

Свързани публикации

 

Коментари

Напишете първият коментар :)
вече сте регистриран? влезте оттук
Гост
Събота, 09 Декември 2023
ВИСОКО КАЧЕСТВО

ВИСОКО КАЧЕСТВО

ПРАВО НА ВРЪЩАНЕ

ПРАВО НА ВРЪЩАНЕ

БЪРЗА ДОСТАВКА

БЪРЗА ДОСТАВКА

СИГУРНОСТ

СИГУРНОСТ

Още полезни страници

НЕНОРМАЛНИ ОТСТЪПКИ
ОНЛАЙН РЕГИСТРАЦИЯ КАТО СЪТРУДНИК
АБОНАМЕНТНИ ПРОГРАМИ ЗА ЗДРАВЕ LR AUTOSHIP
Тествай безплатно Козметиката на LR в офиса ни в Пловдив
КАКВО Е СЪСТОЯНИЕТО НА ЗДРАВЕТО ТИ
САМОРЕГИСТРИРАЙ СЕ КАТО СЪТРУДНИК
ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ НАС
Дегустирай безплатно Геловете за пиене Алое Вера от LR в офиса ни в Пловдив
ИСКАШ БИЗНЕС ПАРТНЬОРСТВО С LR
ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ НАШАТА FACEBOOK ОБЩНОСТ
Запази час за безплатна ANTI-AGE процедура с ZeitGard от LR в офиса ни в гр. Пловдив
АБОНИРАЙ СЕ ЗА БЮЛЕТИНА НИ И ВЗЕМИ ОТСТЪПКА
СНИМАЙ И СПЕЧЕЛИ
ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ НАШАТА VIBER ОБЩНОСТ
ПОСЛЕДВАЙ СТРАНИЦАТА НИ
СВЪРЖИ СЕ С НАС и открий адреса на офиса ни в гр. Пловдив
Грабни 5% ОТСТЪПКА, като напишеш имейла си тук!

LR Брандове

ALOE VIA
LR Lifetakt
LR ZeitGard
LR Microsilver
LR Soul of nature
LR Starbox

Абониране

Грабни 5% ОТСТЪПКА, като напишеш имейла си тук! Очакват те още куп изненади!

Свържете се с нас

Мацаника ЕООД

гр. Пловдив

Магазин на независим партньор на LR Health & Beauty Systems

aloeverabg.net@gmail.com

0876203111

Phone call viber contact whatsapp contact messenger logo 100x100 send email
We use cookies

Ние използваме бисквитки на нашия уебсайт. Някои от тях са от съществено значение за функционирането на сайта, докато други ни помагат да подобрим този сайт и потребителското изживяване (бисквитки за проследяване). Можете сами да решите дали искате да разрешите бисквитки или не. Моля, имайте предвид, че ако ги отхвърлите, може да не успеете да използвате всички функции на сайта.

X

Right Click

No right click